Költözz Kőbányára!

Ez itt egy, a megszokottnál tartalmasabb lakáshirdetés. Saját esetemből kiindulva, minél teljeskörűbb leírást kapok egy lakásból a hirdetésben, annál szívesebben fogom megnézni élőben is. Ezért készült ez a weboldal - hogy mindent, amit meg lehet tudni egy lakásról anélkül, hogy megnéznéd, megtudhass innen. Azért is készült ilyen leírás, mert a személyes megtekintés lehetősége elég korlátozott - csak eseténként vagy hétvégén lehetséges.

Friss topikok

Linkblog

Kérdések és válaszok

2008.04.06. 22:28 | sámuel | Szólj hozzá!

Mondj tíz érvet, amiért ezt a lakást kéne megvennem, és nem bármelyik másikat!

  1. Csendes és napfényes - ideális, emberközeli atmoszférája van.
  2. Felújított, költözhető állapotú. Nem igényel további anyagi ráfordítást.
  3. Egységes, letisztult stílusú a belső kialakítása. Karaktere van a lakásnak, mely akkor is megmarad, ha a bútorok kikerülnek, hiszen a burkolatok, a fürdőszoba, a konyhabútor, a nyílaszárók, a falszínezés, stb. - mind-mind ott marad.
  4. Nem "polgári" a belmagasság, de mégsem a '60-80-as évek egyen-lakótelepi lakása.
  5. Autód van? - sosem lesz gond a parkolás. BKV-zol? - házhoz jön a villamos. Bicaj? - jó burkolatú, kis forgalmú utakon kerekezhetsz el a közeli kerékpárutakhoz.
  6. Felejtsd el a csúsztatott zsalus házak csőszerű helyiségeit: 52m2-t nehezen lehetne ennél  használhatóbban  beosztani: a fürdő picike, de stílusos. A konyha élhető, a lakás szíve. A szobák közel közel négyzetes alaprajzúak, napfényesek, könnyen bútorozhatók. Külön WC...
  7. Kőbánya azon budapesti kerületek egyike, ahol az ingatlanárakat még az előítéletek alacsonyan tartják. A X. kerület a város titkos tippje - nézz körül, hol találsz a városban ezen az áron ilyen közlekedéssel, belvárosi megközelíthetőséggel, de szmogmentes környezetben lakást.
  8. Alacsony fenntartási költségek. (lásd alább)
  9. Jó közbiztonság - a szomszéd utcában van a kerületi rendőrkapitányság.
  10. Mindent megtalálsz a közelben - ovi, iskola, orvosi rendelő, park (Óhegy park), boltok, stb...

        +1.  Bélelt a kémény, ez sem fog már költséget jelenteni.

Villamos az utcában, vasút az utca szomszédságában, és mégis csendes a lakás?


Igen. A ház előtt egymást követik: járda, fűsáv, parkoló, fűsáv + fasor, járda, utca. Ezt követően található a villamos, mely az utcában kb. 25km/h-val közlekedik, így nem zajos. A vasút innen további kb. 50m.

Zárt ablakok mellett gyakorlatilag nem hallható zaj. Nyitott ablak mellett persze hallható a vonat és villamos, de mindkettőn kicsi a forgalom.

Autók által keltett zaj gyakorlatilag nincs, mert az utca igen kis forgalmú és egyirányú.


Mit kell megcsinálni a lakáson, ha be akarok költözni?

Egyszerű: semmit. Még festeni sem - a festés óta nem lakott benne senki. Nem kell falakat mozgatni, nem kell burkolni, konyhabútort csináltatni, nyílászárót cserélni/szigetelni, újra vezetékelni, stb.


Mi  van benne az árban?

A megszokottakon túl:

  • négy éves, csodaszép, egyedi tervezésű konyhabútor, melybe beépített sütő-főzőlap és hűtőszekrény(!) helyezhető (alku kérdése, ha szeretnéd, hogy a gépek is maradjanak)
  • tároló a pincében



Mikor lehet költözni?


Vételár kifizetését követően azonnal.


Miért adjátok el a lakást?


Kinőttük.


Fenntartási költségek, infrastruktúra?

A lakás egyedi vízórás és gázkonvektoros. Kábeltv (digitális) és internet van.

Gáz - éves átlagban kb. 12eFt/hó
Közös költség (felújítási alap, takarítás, szemétszállítás) - kb. 9eFt
Víz+csatorna - kb. 3eFt
Villany - kb. 5-6 eFt
Telefon,kábeltv, digi-tv, internet ízlés szerint.


Tökéletes lakás nincs. Mik a hibái?

Ez így van. Jó ár-érték arány, meg jó vétel, az van.

A hibák:

  • A ház külső homlokzata erősen omladozik, ráadásul a vakolat eredetileg is ronda szürke. Ezért elég csúnyán néz ki a ház első ránézésre. (Statikailag hibátlan.)
  • Kicsit nyikorog a parketta, és a nappali egyik sarkában nyomot hagyott rajta a régi kályha. Ez utóbbi ügyes bútorozással nem jelent gondot.
  • A konyhában nincs közvetlen fűtés. Erre megoldást nyújt a fürdőszobai fali gázkonvektor, ill. ha főz az ember, akkor erre sincs szükség.

A bejegyzés trackback címe:

https://koltozzkobanyara.blog.hu/api/trackback/id/tr10413525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása